Smile :)

That was I. This is me. I change to be a more stronger than ever. Keep smile and enjoy your life.

AJKO My New Family

Assalamualaikum. 

Terlalu lama dah tak update tumblr mahupun blog. Masih mencari ruang dan masa untuk menulis dan meluahkan apa yg dirasa. Sesungguhnya bukan semua yg dirasa dapat ditafsirkan dengan kata-kata. Well, let’s see what i have. Zu dah selamat menjadi ex student KMP. Tapi sentiasa rasa macam masih lagi sebagai student KMP. Sepanjang di KMP, I have 4 new family. Family B2106, Family B2109, Family A7, Family A7T8(B). All of them are sooooo awesome. No kidding. Miss all of you.

Sebelum tamat matriks hari tu, ada apply AJKO (Ahli Jawatankuasa Orientasi). Actually, zu saje-saje je apply. Tak terfikir pun akan dapat sebab dengan keadaan kesihatan zu yg kejap okey kejap tak. Agak risau jugak untuk kembali ke KMP. Tapi disebabkan terlalu sayangkan KMP, Zu abaikan rasa risau tu, zu siap bawak bekalan ubat lagi sebab kawan-2 yg kenal pun ramai yg risau zu sakit teruk. So, pada 14 Mei Zu pun pergi la KMP tu. Mula-mula tu awkward jugak la sebab zu bukannya rapat dengan sesape pun. Dengan senior-senior pun tak rapat. Nasib baik ada Siti time tu. Tapi tu la, zu tak dapat satu bilik dengan Siti. Dah tu blok kitorang gila jauh. Haha. Takpe la. Ni la masanya nak beramah mesra dengan semua kan? 

So, zu dapat masuk unit trafik. To be honest la, Zu kalau boleh taknak pun masuk unit trafik tu on the first place.! Sebab zu risau zu pitam bila kena berjemur. Tapi alhamdulillah, zu sihat :) Keluarga unit trafik teramatlah HAVOC sampai zu yg awalnya dah mula nak demam terus tak jadi demam. Hehe. Serious, zu risau sangat bila hari kejadian zu pengsan. Tapi, tu la bila tengok kawan-2 semua bersemangat, zu pun jadi semangat. Tu yang tak sakit agaknya. Tapi lepas je hari kejadian, sakit kepala jangan cakap la, sampai menangis. Tapi zu diam je, zu taknak susahkan diorang. Lagipun zu ada bawak ubat zu sendiri. So, lepas rehat, alhamdulillah okey sikit. At least zu boleh bangun kannn?

So, kesimpulannya, zu saaaaayang sangat semua AJKO yg zu kenal. Walaupun baru kenal 10 hari, tapi dah rasa macam kenal lama dah. Even dengan gen 14 yg kebanyakannya zu tak kenal langsung pun, zu boleh cakap macam dah lama kenal. Insya allah kalau ada rezeki lagi, zu nak join semua MPPB. Rasa rugi sangat kalau tak dapat join. Last but not least, unit trafik memang awesomeee :D

#quote #instadaily #textgram #hlovate #anthem

#quote #instadaily #textgram #hlovate #anthem

Quote of the day. #quote #hlovate #anthem #life

Quote of the day. #quote #hlovate #anthem #life

Budak kecoh dah mai dahh.! This what i called friendship :) Even meja jauh-2. Still kami tetap beraya bersama. Hoyeah.! #kmp #friends #friendship #merdekaraya #jamuan #dsk #happy #moment #instadaily #instaphoto #igers  (at Dewan Kayangan)

Budak kecoh dah mai dahh.! This what i called friendship :) Even meja jauh-2. Still kami tetap beraya bersama. Hoyeah.! #kmp #friends #friendship #merdekaraya #jamuan #dsk #happy #moment #instadaily #instaphoto #igers (at Dewan Kayangan)

Welcome to #B2106 :) penat. Ya. Memang penat. Tapi berbaloi ^-^ #activity #block #room #tired #blocksweetblock #igers #instadaily #student #kmp  (at komsas umi salamah (B2))

Welcome to #B2106 :) penat. Ya. Memang penat. Tapi berbaloi ^-^ #activity #block #room #tired #blocksweetblock #igers #instadaily #student #kmp (at komsas umi salamah (B2))

Malam di #kmp :) #kmp #night #view #igers  (at Perlis Matriculation College)

Malam di #kmp :) #kmp #night #view #igers (at Perlis Matriculation College)

Hey hey.! Ketepi-ketepi. Kami nak bergambar. Beriadah time. Tak sedar diri esok ada exam. #ups #friendship #B2 #riadah #igers #kmp  (at Perlis Matriculation College)

Hey hey.! Ketepi-ketepi. Kami nak bergambar. Beriadah time. Tak sedar diri esok ada exam. #ups #friendship #B2 #riadah #igers #kmp (at Perlis Matriculation College)

Having a gila-gila time with them :) tension punya pasal. #friends #B2 #kmp #ups #cymera #igers  (at Kolej Matrikulasi Perlis)

Having a gila-gila time with them :) tension punya pasal. #friends #B2 #kmp #ups #cymera #igers (at Kolej Matrikulasi Perlis)

Study study. Ups oh ups. #kmp #ups #study #mikroekonomi

Study study. Ups oh ups. #kmp #ups #study #mikroekonomi